Excite

Audi A1 ook naar China

Kleine autootjes zijn lief. Ze zien er niet alleen lief uit, ze zijn daarnaast ook nog heel lief voor het milieu. Het gemak waarmee ze te parkeren zijn kan ook schattig genoemd worden. Sinds de zomer van dit jaar heeft ook Audi een lieve auto op de markt, de A1. Nog dit jaar wil Audi het koektrommeltje ook in China gaan verkopen.

Steeds meer automerken komen met kleine auto’s. Ook Audi kon blijkbaar niet achterblijven. De A1 is een auto in het zogenaamde supereconomy segment, waar bijvoorbeeld ook de Chevrolet Spark in opereert.

Leuk detail is dat de kleinste telg uit de Audi familie wordt gebouwd door onze Zuiderburen. En dat is fijn voor ze, want hoewel Belgen houden van auto’s bouwen ging de Opel fabriek in Antwerpen eind vorig jaar dicht.

Volgens Audi-topman Rupert Stadler moet de A1 Audi in China een nieuw gezicht gaan geven. Verder sprak hij berichten dat de A1 zijn verkoopdoelstellingen niet had gehaald tegen. Aldus Stadler zijn er in 2010 zo’n 30.000 van het olijk ogende autootje over de toonbank gegaan.

China wordt voor Audi steeds belangrijker als afzetmarkt. Vorig jaar werden er 227.900 Audi’s verkocht in het land van de Chinese Muur en het negeren van mensenrechten. Dit was een stijging van 43,4%.

Afbeelding: Flickr, gebruiker M 93

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021