Excite

Kies voor Athene en vind goedkope vliegtickets

Athene is de hoofdstad van Griekenland en een perfecte keuze voor een onvergetelijke stedentrip. De stad beschikt over talrijke historische bezienswaardigheden zoals het Parthenon en de Agora. De makkelijkste en snelste manier om naar Griekenland te reizen, is het met het vliegtuig. Wil je naar Athene en zoek je vliegtickets? Zoek dan online!

Vliegtickets naar Athene kan je boeken bij het reisbureau, maar op het internet vind je websites waarmee je aanvullende kosten kunt besparen en verschillende aanbiedingen kunt vergelijken. Cheaptickets.nl, Vliegwinkel.nl en Worldticketcenter.nl zijn geschikte websites. Neem de tijd voor je zoektocht, want soms loop je net tegen die ene aanbieding aan. Je kunt geld besparen door alleen handbagage mee te nemen en een buitenlandse luchthaven als vertrekpunt te kiezen. De vliegvelden van Düsseldorf, Bremen, Keulen-Bonn en Brussel zijn prima alternatieven.

De luchthaven van Athene heet Eleftherios Venizelos International Airport en werd in 2001 geopend. Het vliegveld verwerkt jaarlijks zo'n dertien miljoen reizigers en ligt 33 kilometer van de stad. Elke dertig minuten vertrekt er een trein naar het centrum van Athene. Op het Syntagma Plein kan je overstappen naar het Omonia Plein of Makriani.

Je kunt ook met de bus naar het stadscentrum reizen. Vlak buiten de aankomsthal stap je direct op Lijn E94 (metrostation Ethniki), E95 (Syntagma Plein), E96 (haven van Pireaus) en E93 (centraal busstation op Kiffisou Straat). Tevens kan je met de taxi naar Athene doorreizen.

Het is evenzeer mogelijk om op de luchthaven van Athene een auto te huren. In de aankomsthal bevinden zich zes balies van verhuurbedrijven: Avis, Europcar, Budget, National/Alamo, Sixt en Hertz. Als je vooraf het aanbod wilt bekijken dan surf je naar Easyterra.nl. Op deze website kan je ook auto's reserveren op andere plekken in Athene en Griekenland.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020