Excite

Aston Martin toont stadsautootje Cygnet

Kleine, hippe stadsautootjes doen het goed, zeker in Europa. De Fiat Panda is een klassieker, net als de Mini Cooper. Moderne varianten als de Smart en de Toyota Aygo en Toyota iQ doen het tegenwoordig ook erg goed. Aston Martin heeft besloten ook een auto in dat segment neer te zetten. De Britten hebben de mini-Martin Cygnet gedoopt en onlangs getoond.

De Aston Martin Cygnet is gebaseerd op de iQ. Dat is geen slechte zaak, want de iQ blijkt een zeer leuk stadsautootje. De Aston Martin is om twee redenen in de markt gezet. Ten eerste wil Aston Martin hiermee de CO2-uitstoot van haar wagenpark qua gemiddelde omlaag brengen. Daarnaast komen de Britten hiermee de klanten tegemoet die naast een Aston Martin een boodschappenauto moeten aanschaffen van een ander merk. De Cygnet is dan ook alleen beschikbaar voor Aston Martin bezitters.

De Aston Martin Cygnet valt het beste te omschrijven als een iQ op steroïden. De typische Aston Martin grille is er in gemonteerd en er zijn koelsleuven aangebracht in de motorkap. Niet noodzakelijk, wel stoer. Verder zijn de handgrepen van een luxe uitvoering en is het interieur voorzien van leer. De stoerste stadsauto ooit, daar kom de Aston Martin Cygnet dan ook op neer.

Afbeelding: Autokopen.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019