Excite

Aston Martin James Bond in de verkoop

Het speeltje dat 007 in de film Goldfingergebruikte, wordt te koop aangeboden. De Aston Martin DB55 zou ongeveer vier miljoen op moeten halen. Uiteraard wordt de wagen compleet geleverd, inclusief alle gadgets die Q heeft ingebouwd.

Dat betekent dat de nieuwe eigenaar onder andere kan genieten van wisselende nummerplaten, een bredere bumper, ingebouwde geweren (uiteraard replica’s), een geheime telefoon, een kogelvrij scherm, een spuitgat voor olie, een vliegtuigstoel en een tracksysteem. Ook beschikt de auto over een bandensnijder, maar om het allemaal een beetje veilig te houden, is die niet ingeschakeld.

De auto werd door Sean Connery gebruikt in zowel Golfinger als Thunderball. Eigenlijk werd er in die films gebruik gemaakt van twee auto’s, maar één van de twee lijkt spoorloos verdwenen. Daarom is het nu voor de eerste keer dat de DB5 op de markt komt. Dat zal ongetwijfeld ook de reden zijn voor de hooggespannen verwachtingen: 4 miljoen voor een auto is niet niets, zelfs niet voor een echte 007-wagen.

De auto werd in 1969 door Jerry Lee gekocht voor slechts 12.000 dollar. Aston Martin wilde de wagen in de eerste instantie niet verkopen, maar het bedrijf ging overstag toen Lee beloofde dat de auto altijd gebruikt mocht worden voor promotionele doeleinden. Zo ver is het echter nooit gekomen. Lee heeft de auto in de jaren ’70 volop gebruikt, maar is nu zelf in de 70 en heeft de wagen al jaren in zijn garage staan. Als filantroop heeft hij besloten de auto in Londen te verkopen en de opbrengsten te doneren aan een maatschappelijk doel.

Afbeelding: Flickr account Ed Callow

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019