Excite

Arcimoto Pulse: elektrische auto met pit

Elektrische auto’s zijn op dit moment nog niet echt stoer te noemen. Met de nieuwe Arcimoto Pulse komt daar echter verandering in! Dit wagentje – een auto is het niet echt te noemen; het is meer een ruime driewieler – wordt aangedreven door een 96-volt systeem en kan een maximum snelheid halen van zo’n 90 km/h.

Als je die snelheid enigszins aanhoudt, dan zul je tussen de 80 en 160 kilometer kunnen rijden. Qua prestaties is de Arcimoto Pulse nog niet helemaal vergelijkbaar met een ‘gewone’ auto, qua prijs wel: het wagentje zal voor iets minder dan 20.000 dollar op de markt komen.

Echt opvallend aan de Arcimoto Pulse is het stoere uiterlijk. De auto heeft wel wat weg van een raceauto en is daarmee in niets te vergelijken met de huidige elektrische auto’s die op de markt zijn. Ook opvallend is het feit dat de Arcimoto Pulse niet in Japan of Detroit ontwikkeld is, maar in Oregon. En sterker nog: in Eugene in Oregon, een plaatsje dat vooral bekend staat vanwege het onderwijs dat er gegeven wordt. Dat de inwoners van Eugene ook prima in staat zijn een goede en innoverende auto te bouwen, hebben ze echter met de Arcimoto Pulse meer dan bewezen.

De Arcimoto Pulse zal waarschijnlijk nog iets verder gefinetuned worden, voor hij – waarschijnlijk – komend jaar op de markt verschijnt. Tegen die tijd loont het zeker de moeite om de prestaties in de gaten te houden, want de introductie van dit model zou wel eens een nieuw tijdperk in de autogeschiedenis in kunnen luiden!

Afbeelding: übergizmo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020