Excite

ANWB krijgt nieuwe concurrent

De ANWB kan rekenen op concurrentie: nog voor de zomer zal de nieuwe organisatie Autobelangen actief worden. Die organisatie zal zich eveneens inzetten voor de belangen van autobezitters in Nederland.

Autobelangen zal zich gaan richten op alle aspecten omtrent autorijden in Nederland en richt zich zowel op particuliere als op zakelijke rijders. Misstanden, oneerlijke regels en het rekeningrijden; het zijn allemaal zaken die door Autobelangen aan de kaak worden gesteld.

De organisatie hoopt ook op politiek vlak wat te kunnen betekenen, door een vuist te maken naar de gevestigde orde. Het beleid van de huidige overheid is volgens Wouter van Embden, woordvoerder van Autobelangen, verontrustend. Hij doelt hierbij niet alleen op het rekeningrijden, maar ook op de diverse maatregelen die vooral ervaren worden als extra belastingheffing.

De oprichting van deze organisatie is bedoeld als een duidelijk signaal richting de ANWB, die volgensvan Embden wat teveel ‘aan de hand van het kabinet’ loopt. De vertegenwoordiging van autobezitters blijkt in de praktijk tekort te schieten. Met name de groep mensen die een oudere auto rijdt en ook geen nieuwe auto kan betalen vallen in de doelgroep van Autobelangen; zij worden door de overheid steeds harder aangepakt en profiteren niet mee van voordeeltjes zoals die bijvoorbeeld beschikbaar zijn voor nieuwe auto’s.

De kans dat Autobelangen daadwerkelijk iets kan veranderen is aanwezig; de initiatiefnemers zijn dezelfde mensen achter Bijtellingyoungtimer.nl, de groep die ervoor zorgde dat de bijtelling van auto’s van vijftien jaar en ouder werd teruggedraaid.

Afbeelding: Flickr account shioshvili

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020