Excite

ANWB geeft motoralarm af

De lente is weer begonnen, en dat is ook aan de temperaturen goed te merken. Veel motorrijders halen hun geliefde stalen ros dan ook juist nu uit de winterslaap. Het gevolg is dat er ineens wel heel veel motoren op de weg zijn. De ANWB heeft een motoralarm afgegeven.

Veel van de circa 500.000 motorbezitters rijden niet of nauwelijks tijdens de zomermaanden. Juist gedurende de eerste lekkere dagen van de lente is het dus weer even wennen. En niet alleen voor de motorrijder zelf, want ook automobilisten zijn eigenlijk niet meer gewend dat ze ook goed moeten uitkijken voor motorrijders, die vaak net iets moeilijker te zien is dan andere automobilisten.

Ook is er zo links en rechts nog vorstschade aan het wegdek te ontdekken, wat het motorrijden enigszins bemoeilijkt. De ANWB vraagt weggebruikers dan ook om gevaarlijke plekken te melden bij de wegbeheerder.

Verder adviseert de wielrijdersbond het de eerste paar ritten toch vooral een beetje rustig aan te doen. Ook worden motormuizen erop gewezen het verstandig is om de bandenspanning eens goed te meten als de motor net uit de winterstalling komt. Ook wordt met klem aangeraden om toch vooral beschermende kleding aan te trekken, het liefst in een opvallende kleur.

Afbeelding: Flickr, gebruiker adzla

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021