Excite

Amerikaanse Tesla opent fabriek in Tilburg

De Amerikaanse autofabrikant Tesla Motors opent een fabriek in Tilburg. Het jonge autobedrijf wil vanaf de Brabantse fabriek de Europese markt nog verder veroveren. Voor het einde van het jaar moet Tesla een gevestigde naam zijn op de Europese automarkt. De fabriek in Tilburg moet de toegangspoort worden tot Europa, vanuit hier zullen de elektrische auto’s direct aan klanten in de rest van Europa worden gedistribueerd. Begin 2014 zal ook de Aziatische markt worden aangesproken.

Europees netwerk snelladers

Sales director van Tesla Motors, Bryan Batista, vertelt aan nu.nl dat er naast de fabriek in Tilburg, nog 13 andere Europese servicepunten worden opgezet, waaronder in België, Oostenrijk, Zwitserland en Noorwegen. Ook bouwt Tesla aan een Europees netwerk van snelladers om de auto’s onderweg te kunnen laden. Vrijdag werd het eerste elektrische netwerk al gelanceerd in Noorwegen, dat een belangrijke markt is voor Tesla.

Concurreren

Tesla werd in 2003 door een groep ingenieurs opgericht aan de westkust van Amerika. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 3000 werknemers en winkels in 31 landen. Volgens de CEO en oprichter van het bedrijf Elon Musk is het doel vanaf de oprichting duidelijk geweest. Het bedrijf wilde niet alleen een elektrische auto bouwen, maar ook eentje die zou kunnen concurreren met Audi en BMW. Tot nu toe zijn er twee modellen ontwikkeld door Tesa Motors. De ‘Roadster’ uit 2008 en de ‘Sedan’ uit 2012. In 2014 zal het volgende model verkrijgbaar zijn.

“We zijn flink gegroeid en gaan nog steeds snel,” zegt Batista. “Maar de groei is nooit agressief geweest, we hebben het steeds kunnen bijbenen. Elektrisch rijden is sexy geworden.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021