Excite

Amerikaanse leger krijgt vliegend pantservoertuig

Oorlog is natuurlijk stom. Wat wel leuk is aan oorlog zijn de hightech speeltjes die er voor worden ontwikkeld. Als het aan de Amerikanen ligt zal daar binnenkort een gepantserd, Humvee-achtig voertuig aan toegevoegd worden. En oh ja, hij kan ook nog eens vliegen.

Het vehikel wordt speciaal ontwikkeld met het oog op de ontberingen die soldaten in Afghanistan moeten doorstaan. Bermbommen kosten daar nog bijna elke dag levens van Amerikaanse soldaten. Met de nieuw te ontwikkelen Transformer kunnen ze daar binnenkort dus gewoon overheen vliegen.

Het voertuig wordt met vleugels en een rotor uitgerust, die met een druk op de knop kunnen wegvouwen. De vliegende pantserwagen zou ook zeer geschikt moeten zijn om bijvoorbeeld Special Forces middenin een conflictgebied te droppen. Het vervoer op de grond hebben ze dan tenslotte al mee.

DARPA, het Amerikaanse militaire onderzoeksbureau heeft zo’n €60 miljoen euro vrij gemaakt voor het project. Het moet ook mogelijk worden om machinegeweren aan het voertuig te hangen. Door assistentie van een computer moet het ook mogelijk worden voor gewone soldaten om het vliegende bakbeest te besturen.

De eerste prototypes staan gepland voor 2015. Het bedrijf Terrafugia, dat werkt aan een vliegende auto voor consumenten, gaat helpen bij het project.

Afbeelding: dailymail

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019