Excite

Amerikaanse interesse voor noodlijdend Saab

Het Zweedse automerk Saab heeft al jarenlang geen winst meer gemaakt. Even leek het erop dat er Nederlandse hulp zou zijn, maar ook met Spyker aan het roer weet Saab maar niet uit zwaar weer te geraken. Volgens bronnen is er echter nog steeds een investeerder geïnteresseerd in het noodlijdende bedrijf.

Bronnen wisten aan de Zweedse krant Dagens Industri te melden dat een grote Amerikaanse investeerder van plan is om grootaandeelhouder te worden. Hoewel een woordvoerder van Saab dat niet kon bevestigen tegenover de krant, vertelde hij wel dat er gewerkt wordt aan een langdurige oplossing voor de problemen van Saab.

Saab zou uiterlijk volgende week de deal willen afronden. Topman Victor Muller deed de afgelopen weken een ronde in Amerika om investeerders voor de armlastige autofabrikant te vinden.

Eerder deze week kocht investeringsfonds GEM Global Yield vijf miljoen aandelen. Met het geld dat hierbij vrijkwam, was het voor Saab in ieder geval mogelijk om het achterstallige loon van haar werknemers uit te betalen. De middelen die gemoeid zijn met de mysterieuze investeerder zouden zelfs voldoende moeten gaan zijn om de productie weer op te starten. Ook moet Saab nog 110 miljoen euro aan schulden aflossen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020