Excite

Altijd een groen verkeerslicht

Het is de droom van elke automobilist: elk verkeerslicht dat je tegen komt is groen. Die droom komt vandaag uit. Het is zover. Groene verkeerslichten zijn een realiteit. En dat dankzij Cheng-Tsung Feng, Yao-Chieh Lin en Bo-Jin Wang, de briljante ontwerpers die van groene verkeerslichten een realiteit hebben gemaakt.

Het gaat om een verkeerslicht dat door zonnepanelen voorzien wordt van energie. Groene stroom dus, milieuvriendelijk. Kijk, al die auto's die zogenaamd zuinig zijn voor het milieu, dat is natuurlijk leuk. Maar het wordt pas echt interessant als we ook verkeerslichten en straatverlichting op een milieuvriendelijke manier van stroom gaan voorzien. Dat was wellicht niet wat je verwachtte bij groene verkeerslichten, maar het is voor sommigen wel degelijk een droom. Met name voor mensen met een hart voor de natuur...

Er zit overigens nog een handigheidje in het ontwerp van Cheng-Tsung Feng, Yao-Chieh Lin en Bo-Jin Wang. Het verkeerslicht is voorzien van LED-lampjes. Daarom is er maar een enkele lichtunit, waarin alle drie de kleuren verborgen zijn. Scheelt weer ruimte en zorgt voor mooier design. LED-lampjes en zonne-energie zijn wel de toekomst van verkeerslichten, dat is nu wel duidelijk.

Afbeelding: Yankodesign.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019