Excite

Alonso lovend over Ferrari F138

De eerste testronde van de nieuwe bolide van Ferrari was een groot succes voor coureur Ferdinando Alonso: "Vergeleken met de auto waarin we vorig jaar de eerste tests aflegden, komt deze van een andere planeet." Dat vertelde de Spaanse kopman van het Italiaanse formule 1-team. Alonso testte de Ferrari F138 dinsdag in 110 ronden op het circuit van Barcelona.

Ferrari F138 is upgrade

De Ferrari F138 is een upgrade van de F2012. Aan het uiterlijk van de Ferrari is weinig veranderd, behalve dat de getrapte neus is aangepast evenals het uitlaatsysteem aan het achtersteven. De wagen werd ontwikkeld in de windtunnel van Toyota in Keulen in plaats van in Maranello. Een rechtstreeks gevolg van de falende infrastructuur in de Italiaanse stad, dat aan de basis lag van de trage wagen van vorig jaar.

Vertrouwen

Alonso ziet het formule 1-seizoen met vertrouwen tegemoet. "Ik durf nu al te zeggen dat we bij de eerste grand prix van het seizoen in Australië sterk zullen zijn. Als we de auto nog ietsje beter krijgen, doen we zeker mee voor de wereldtitel." Vorig jaar eindigde de 31-jarige Alonso als tweede bij het wereldkampioenschap, achter Sebastian Vettel van team Red Bull. Hij nam in februari een periode vrij om aan zijn conditie te werken. Alonso hoop dat de nieuwe Ferrari F138 en zijn sportieve lichaam hem zullen helpen bij de eerstvolgende wedstrijden. "Ik ben erg tevreden en zie met vertrouwen uit naar de start van het seizoen. Vorig jaar waren we duidelijk te langzaam in de eerste races, maar dat zal nu niet het geval zijn."

Wereldtitel

De directeur van Ferrari Luca di Montezemolo sprak vorige week zijn plannen al uit om met de F138 de wereldtitel te pakken. "Nu moeten we winnen." Fernando Alonso voegde toen toe dat plaats twee voor Ferrari niet goed genoeg zou zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021