Excite

Alleen weg met winterbanden

Een slimme chauffeur koopt winterbanden op tijd. Winterbanden zijn, ondanks de naam, niet specifiek voor de winter. Het hele najaar kun je al profijt hebben van de winterbanden. Tegenwoordig zijn winterbanden speciaal aangepast voor het klimaat in het najaar. Met natte en daardoor gevaarlijke wegen in de herfst en winter heb je met winterbanden veel meer grip op de weg.

Nog een voordeel van winterbanden is dat je je zomerbanden langer kunt gebruiken. Er zijn mensen die hun zomerbanden laten vervangen als het winter wordt, in de veronderstelling dat nieuwe banden met een diep profiel net zo goed werken. Dit is helaas niet zo; zomerbanden blijven geschikt voor de zomer en hebben niet genoeg profiel voor winters weer.

Ga je wintersporten dit jaar? Dan ben je verplicht om winterbanden te nemen. Vaak kun je gelijk ook sneeuwkettingen aanschaffen, die je in de bekende wintersportlanden verplicht bent bij je te hebben. Oefen vooraf ook met het aanbrengen van de sneeuwkettingen. Uitzoeken hoe ze werken is in de vrieskou niet aan te raden.

Heb je komende winter je winterbanden goed kunnen gebruiken, houd dan in de gaten wanneer de temperaturen weer gaan stijgen. Winterbanden slijten namelijk extra snel in de zomer. Maak vooraf alvast een afspraak met de bandenspecialist of de garage om je winterbanden in het voorjaar weer te laten vervangen door zomerbanden. Zo rijd je het hele jaar door extra veilig en gebruik je zowel zomer- als winterbanden optimaal!

Afbeelding: Flickr, Tony the Misfit

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020