Excite

Al gehoord over de Peugeot 5008?

Nergens is de concurrentie op de automarkt zo intens als in het M1-segment. In deze middenklasse wemelt het van de goede auto's, gericht op gezinnen. En gezinnen zijn er nogal wat. Vandaar dat je met goed materiaal moet komen om naam te maken in het M1-segment. Peugeot hoopt dat te doen met behulp van de nieuwe 5008. Deze MPV is een gezinsauto voor vijf tot zeven personen en moet de invloed van Peugeot versterken in het segment waar het ook 308SW en de 3008 Crossover heeft rondrijden.

De Peugeot 5008 heeft een onderscheidend ontwerp. Dankzij de aandacht voor de luchtstromen rond de auto, is de 5008 zeer aerodynamisch. Ondanks de grootte van 4,53 meter ziet de 5008 er uit alsof hij zeer snel kan rijden. Voor een auto waarin maximaal zeven personen kunnen zitten geen slechte eigenschap. Een andere positieve eigenschap is het veelvuldig gebruik van glas. Het grote derde zijraam geeft de illusie dat er een band van glas rond de auto loopt. Ook zit er een enorm panoramadak ingebouwd in de nieuwe MPV van Peugeot. Het zorgt voor veel lichtinval en voldoende uitzicht.

Het absolute hoogtepunt aan de Peugeot 5008 is de head-up display die is ingebouwd in het dashboard. Middels een projector wordt er op de voorruit informatie getoond. Zo ziet de bestuurder zaken als de snelheid, de ingestelde kruissnelheid en het Distance Alert gewoon voor zich, zonder dat de ogen van de weg hoeven te worden gehaald. Gezinsauto met een straaljager-gevoel, dat is natuurlijk uniek! Distance Alert is overigens een systeem dat waarschuwt als de auto te dicht op andere objecten komt. Mooi snufje, natuurlijk. De Peugeot 5008 komt in het najaar van 2009 op de markt.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020