Excite

‘Al betaald’ meest gebruikte parkeersmoes

Nederlanders staan bekend als krenterig, maar dat ze in hun zuinigheid wel erg ver gaan en de waarheid met de voeten treden, blijkt uit recent onderzoek. Maar liefst 28% van de Nederlanders meldt zich gewoon bij de slagboom en zegt al betaald te hebben.

Nog eens een kwart geeft wel aan niet betaald te hebben, maar noemt hiervoor als reden alleen grote biljetten op zak te hebben. 20% gooit het op enorme haast, meestal geïnspireerd door een familielid dat plotseling opgenomen is in het ziekenhuis. Al deze feitjes komen naar voren in de gegevens van ParkeerService. Deze coöperatie beheert garages in heel Nederland en de medewerkers hebben een lijst opgesteld met de meestgebruikte smoezen.

Uiteraard is het niet zo dat alle niet-betalers zomaar weg komen met hun smoes. De medewerkers zijn speciaal getraind en uitgerust met een ‘bullshit-detector’. Dankzij hun training weten ze redelijk goed in te schatten of een excuus wel of niet terecht is.

Liegen heeft niet altijd veel zin. Wie bijvoorbeeld denkt slim te zijn door te zeggen dat het apparaat niet werkt, heeft niet in de gaten dat dat voor de medewerkers zo te controleren is. Ook te controleren is de schade die mensen in een parkeergarage maken. Die werd eveneens bijgehouden door de medewerkers en was opvallend: 40% van de ongelukken ontstaat door de veiligheidspalen en 25% door te snel optrekken bij de slagboom. Een vijfde van alle parkeerders raakt een andere auto bij het inparkeren.

Afbeelding: Flickr account wottheduk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020