Excite

Gebruik een afdekhoes voor je motor

Motorrijden is voor velen een passie of hobby, maar niet iedereen die een motor bezit zal deze kwijt kunnen in een garage of schuur. Als je toch je motor wilt beschermen, kun je een afdekhoes voor de motor kopen. Dat kan ook als je bijvoorbeeld veel klust in de garage waar de motor staat en je niet wilt dat je motor vies wordt.

Als je een afdekhoes koopt, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Dek je de motor alleen af tegen vuil en staat je motor verder beschut tegen weersinvloeden? Dan kun je het af met een simpele, goedkope afdekhoes. Maar moet de hoes je motor beschermen tegen wind, kou en regen? Dan is het heel belangrijk dat je niet bespaart op de kosten voor een afdekhoes. Een hoes moet namelijk goed ademend zijn, zodat het vocht niet lang vastgehouden wordt onder de hoes.

Ook de kwaliteit van afdekhoezen kan veel verschillen. Een goedkope hoes die ademend is, zou in sommige gevallen ook vocht kunnen doorlaten, ook als dat niet de bedoeling is. Daarnaast is het handig dat een afdekhoes over koord of elastiek beschikt, zodat je de hoes goed kunt bevestigen. Het is vooral belangrijk dat je de afdekhoes onderaan de motor goed vastmaakt, zodat het niet door wind los kan schieten.

Een afdekhoes voor de motor kun je bij verschillende verkooppunten kopen. Als het motorseizoen weer begint, hebben winkels als Lidl en Aldi vaak aanbiedingen voor afdekhoezen. Deze zijn vaak niet zo duur, maar je moet wel goed kijken hoe de kwaliteit is. Als je zeker wilt zijn dat je een kwalitatieve afdekhoes koopt, dan kun je je het beste in een motorzaak laten adviseren. Heb je geen zaak in de buurt? Dan zou je ook een hoes via internet kunnen bestellen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020