Excite

Aanhoudingen in georganiseerde auto-criminaliteit

Dinsdag heeft het onderzoeksteam van de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland vier mannen en twee vrouwen in Lelystad aangehouden. Deze mensen worden verdacht van diefstal, het omkatten en helen van auto’s. Ook zijn ze verdacht voor witwassen, valsheid in geschriften, oplichting en de deelname aan een criminele organisatie.

Het gaat hier om mannen met een leeftijd van twintig, zesentwintig, tweeënveertig en vierenveertig. De vrouwen waren vierentwintig en vierenvijftig. Ze werden allen aangehouden in hun eigen woning. In totaal werden er acht woningen en vijf bedrijfspanden doorzocht door de politie. Ook werden er vier Garageboxen in Krimpen aan de Lek en een garagebox in Delft doorzocht. Tijdens deze zoekacties werden er auto’s, mobiele telefoons, auto-onderdelen, kentekenbewijzen en administratie in beslag genomen.

De mensen worden ervan verdacht dat ze zich bezig hebben gehouden met het dupliceren van auto’s. Een gedupliceerde auto is gestolen, wordt voorzien van een nieuwe identiteit en wordt dan weer te koop gezet. De auto’s zijn voorzien van valse chassisnummers, kentekenplaten en kentekenbewijzen. Deze gegevens worden volledig gedupliceerd van hetzelfde merk, type en bouwjaar, waardoor er twee auto’s rondrijden met hetzelfde kenteken, zonder dat de eigenaren dit in de gaten hebben. De auto’s werden in deze zaak via internet verkocht en kwamen uit landen zoals Nederland, België en Duitsland.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019