Excite

Vind de beste aanbiedingen voor autobanden

Een autoband kost al snel €80. Als je bedenkt dat je er vier nodig hebt en misschien in totaal, winter- en zomerbanden, acht stuks in de kast hebt liggen, dan begrijp je dat het bekijken van aanbiedingen voor autobanden geen overbodige luxe is. Als je namelijk even online zoekt, zie je bijvoorbeeld dat je bij Kwikfit al banden vanaf €27,95 kunt aanschaffen. Verderop vind je nog een aantal van dit soort handige adresjes.

Grote ketens, lage prijzen

Veel mensen mijden de grote ketens liever, maar het zijn wel de beste plekken om aanbiedingen voor autobanden te scoren. Juist omdat de ketens zo groot zijn, kunnen ze voordelig autobanden inkopen en die ook weer heel voordelig aan consumenten aanbieden. Voor kleinere autohandels is dat minder goed mogelijk; zij hebben minder klanten en dus een minder grote afzetmarkt. De kortingspercentages die zij van fabrikanten krijgen, zijn vaak ook aanzienlijk lager. Bekende ketens waarvan je de aanbiedingen in de gaten kunt houden zijn Profile Tyre Centrer, Total Tyre en Autobanden 24.

Eigen fabricaat

Een andere manier om voordelig aan autobanden te komen is door je te richten op eigen fabricaat. Michelin verkoopt bijvoorbeeld natuurlijk haar eigen banden veel goedkoper dan een dealer die er ook iets op wil verdienen. Ook bij Dunlop kun je aantrekkelijke kortingen krijgen. Is de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor jou het allerbelangrijkst? Dan moet je ook zeker even de website van de Consumentenbond bekijken. Zij voeren regelmatig tests uit op autobanden en komen met een advies waar je echt iets aan hebt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021