Excite

A8L Security: Audi's tank

Het paradepaardje van Audi, de A8L, wordt vooral gebruikt door hoge piefen in het bedrijfsleven en topcriminelen. Omdat beiden ten prooi kunnen vallen aan criminelen, is er nu extra beveiligde versie op de markt, de Audi A8L Security. Daarmee rol je in stijl dwars door een gemiddeld vuurgevecht heen.

Om van de A8L Security een cocon van veiligheid te maken, heb je in ieder geval 450 extra manuren nodig. Tel daarbij ruim 700 kilo aan bepantsering en apparatuur op en je hebt de meest stijlvolle tank die er op dit moment te koop is.

De gepantserde ruiten alleen al wegen 300 kilo. Daar kan je met een gerust hart een 9mm op leegschieten. Mocht het helemaal misgaan en wil je zo snel mogelijk uit je rijdende bunker komen, dan kan je door op een paar knoppen te drukken de deuren uit de Audi laten vallen. Handig als onverlaten bijvoorbeeld een Molotovcocktail naar je leaseback deluxe gooien.

Kogels zijn dus geen enkel probleem voor deze kolos. Ook een simpel handgranaatje wordt simpelweg weggewuifd. Om ook te kunnen babbelen met je maatjes als je door een conflictgebied rijdt is deze Audi ook nog eens voorzien van een geavanceerd communicatiesysteem, dat zelfs werkt als de GSM het heeft opgegeven. Bij slagbomen hoeft het raam ook niet meer open, het gepeupel buiten kan worden toegesproken door middel van een intercom.

Overigens moet je wel even in de buidel tasten als je in dit rijdende aambeeld wilt rondscheuren. Voor minder dan een half miljoen krijg je hem namelijk niet mee.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Jeff Glucker

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020