Excite

4x4 rijden voor het goede doel

Zoveel 4x4 evenementen zijn er niet in de Benelux. Weinig geschikte plekken om eens echt los te gaan met je 4x4 en bovendien zijn de plekken waar het wel lekker modderen is met je auto vaak beschermd natuurgebied. Maar dit weekend mag er in Tielt natuur kapot gereden worden door iedereen die een 4x4 in het bezit heeft. En dat alles voor het goede doel! De Lions Club Tielt en 4x4 Plus Magazine hebben het hele weekend parcours en routes klaarliggen voor liefhebbers van de 4x4.

Er zijn routes en parcours voor iedereen! Zo heeft de organisatie genoeg softroad tracks neergelegd, kun je zelf met een roadbook een traject zien af te leggen van anderhalf uur in de omgeving, valt er genoeg te offroaden en is er zelfs een grote modderpoel midden in een steengroeve, waar mensen die dat echt willen met hun 4x4 door heen kunnen ploeteren. Ideaal, dus. Uiteraard ook genoeg vertier voor toeschouwers, die al die amateurs in hun 4x4 kunnen zien vastlopen en kantelen. Er worden zo'n 500 auto's verwacht, dus liefhebbers van de 4x4 kunnen hun hart ophalen!

De Lions Club Tielt en 4x4 Plus Magazine houden de opbrengst niet. Al het geld wat binnenkomt, wordt geschonken aan de sociale werken van de serviceclub. Kortom, het is niet alleen het grootste 4x4 evenement van de Benelux, het is ook nog eens voor een goed doel. Met name het verblijf voor mindervalide in Tielt, genaamd MIVALTI, zal extra in de spotlight gezet worden. Mensen met een 4x4 kunnen deelnemen voor 50 euro per wagen. Mensen zonder 4x4 kunnen proefrijden in auto's die door fabrikanten beschikbaar zijn gesteld.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021