Excite

4 tips om de beste deal op een auto te krijgen

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto? Dan is het goed om te weten dat je daar behoorlijk op kunt besparen. Als je tenminste weet hoe! Allereerst is het belangrijk om jezelf goed te kennen en te weten wat voor jou belangrijk is. Wat wil je en wat heb je nodig? Heb je bijvoorbeeld veel of weinig ruimte nodig? Wat wil je kwijt zijn aan de verzekering? Wil je je auto lang houden, of wil je elk jaar een nieuwe? Hoeveel kun je zelf betalen? En als je er gedeeltelijk voor moet lenen, om hoeveel gaat het dan? Kun je dat op de lange termijn ook betalen? Denk hier over na voor je een auto gaat bekijken, dan is de kans groter dat je blijft hangen bij realistische opties.
    © Getty Images

Ken je grenzen

Zorg er voor je een auto gaat kopen voor dat je precies weet wat je uit kunt geven. Bedenk ook of je hiervoor een gebruikte of een nieuwe auto wilt. Zo kun je bijvoorbeeld voor €10.000 een nieuwe instapauto kopen, maar ook een wat luxere gebruikte. Het ligt er dan maar net aan wat je liever hebt. Als je vooraf niet een vastgesteld budget hebt, dan kun je er vergif op innemen dat je uiteindelijk meer uitgeeft dan je bedoeling was.
    © Getty Images

Kijk rond

Je bent misschien geneigd om bij de eerste aanbieder te blijven hangen. Niet doen. Kijk liever wat rond, vergelijk prijzen en kijk waar je de beste deal kunt krijgen. Dit geldt zeker als je gaat voor een tweedehands auto. Dan is de beprijzing soms echt heel willekeurig en kun je makkelijker een mooie korting bedingen. Verdiep je in de auto die je wilt, kijk wat gangbare prijzen zijn en laat je niet van de wijs brengen. Ook bij nieuwe auto's is dit verstandig, want je kunt bij dealers vaak korting krijgen op optiepakketten. Ook dit kan veel schelen.
    © Getty Images

Onderhandel!

En tot slot: onderhandel altijd! Als het gaat om de aanschaf van een auto, dan kun je altijd en overal onderhandelen. Wees hier niet bang voor; iedereen doet het. Je kunt onderhandelen over de inruilwaarde van je eigen auto, de opties op een auto, de afleverkosten, de prijs van de auto zelf, de garantie; je kunt het zo gek niet bedenken. En onthoud: zo'n beetje elke deal die je vandaag kunt krijgen, kun je morgen of volgende week ook nog krijgen. Laat je dus nooit opjagen!
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021