Excite

3d-meisje moet hardrijders afremmen

Een school in Canada heeft een wel heel bijzonder middel ingezet om hard rijdende chauffeurs alert te houden. Wie in de omgeving aan komt rijden, ziet plotseling een 3d-illusie van een spelend meisje op de weg verschijnen. Wie zich aan de snelheid houdt, kan op tijd stoppen voor het meisje.

De 3d-afbeelding is al vanaf een grote afstand te zien. Eerst is het echter gewoon ‘iets’ op de weg, pas als je binnen 30 meter afstand bent, kun je zien dat het om een spelend meisje gaat. Wie nog dichterbij komt, ziet het plaatje als het ware weer in de grond zakken. Alleen mensen die zich aan de aanbevolen snelheid van 30 kilometer per uur houden, zullen op tijd kunnen stoppen voor het meisje.

Experts denken dat deze methode vooral erg effectief is in het bewust maken van chauffeurs. Zij lijken steeds minder rekening te houden met onverwachte dingen op de weg en op deze manier zou daar weer meer aandacht voor komen. Anderen denken dat het juist tot meer ongelukken zal leiden. Het 3d-beeld zal een week lang op de weg te zien zijn, daarna verdwijnt het weer. Mocht de proef een succes zijn, dan bestaat er natuurlijk altijd een kans op herhaling.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020