Excite

Een 2e hands motor kopen: waar let je op?

Dealer

Een 2e hands motor kun je kopen bij een dealer. Vaak weet je dan zeker dat je een goede motor koopt en dat de gebreken bij de dealer bekend zijn. Zeker als de motor al langer bij die dealer onderhouden is. Tevens krijg je bij een dealer vaak een aantal maanden tot een jaar garantie op een 2e hands motor. Als je achteraf in die periode nog achter gebreken van de motor komt, kun je terug naar de dealer. Vraag van tevoren wel duidelijk wat onder de garantie valt en wat niet. Het motorblok en onderdelen daarvan vallen vaak niet onder de garantie of maar binnen een nog beperktere termijn. Maak ook zeker een proefrit met de motor. Eventuele gebreken kun je tijdens een eerste keer rijden met de motor wel ontdekken.

Particulier

Een motor kun je natuurlijk ook 2e hands van een particulier kopen. Kijk hierbij wel heel goed uit je ogen en vraag iemand mee die ook verstand heeft van motoren. Je krijgt doorgaans geen garantie als je de motor van een particulier koopt en met z'n twee zie je algauw wat meer dan alleen. Controleer de motor zo goed mogelijk op eventuele gebreken en vraag de eigenaar ook of hij problemen met de motor gehad heeft. Ook als je een 2e hands motor bij een particulier wil kopen, is het verstandig om een proefrit te gaan maken met de motor.

Papieren

Zorg dat als je een 2e hands motor gaat kopen, je wel alle papieren krijgt die bij de motor horen. Vraag ook om een goede factuur of koopovereenkomst, zeker als je particulier een motor koopt. Koop je de motor bij een dealer en krijg je garantie, vraag dan ook om een garantiebewijs. Als je alle papieren hebt en er mocht later iets mankeren aan de motor, dan heb je het bewijs dat het zo niet afgesproken was.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021