Excite

24 miljoen dollar voor productie elektrische auto

24 miljoen dollar heeft het bedrijf Aptera bij elkaar gekregen. De investeerders zagen wel toekomst in het bedrijf dat elektrische en hybride auto's gaat produceren. Het betreft een zeer zuinig model, Typ-1 genaamd, dat beschikt over een elektrische motor en op slechts drie wielen rijdt. Google besloot tot investering over te gaan omdat de auto zeer zuinig is, en nogal cool.

In 2009 eerste elektrische auto's op de markt

Behalve Google investeren ook Idealab, Esenjay Investments, The Simons Family en The Beall Family Trust in de productielijn van Aptera. Het geld zal gebruikt worden om meer van die coole driewielers kapot te rijden in crashtests. Aptera hoopt vervolgens in 2009 de eerste elektrische auto's af te leveren aan de klanten en aan het eind van 2009 over te gaan op de productie van hybride auto's.

Elektrische auto rijdt 190 kilometer ver

Het zou het meest efficiënte passagiersvoertuig moeten zijn dat op deze wereld rondrijdt, dus vandaar dat Google er wel oren naar heeft. Aptera zegt al over 3300 orders te beschikken. Het autootje komt na het opladen ruim 190 kilometer ver en de hybride versie moet zelfs tot ruim 480 kilometer komen. Overigens, saillant detail, omdat het voertuig op drie wielen rijdt, in plaats van vier, is het in Amerika een motor en geen auto, waardoor het niet aan de strenge veiligheidseisen die aan auto's gesteld worden hoeft te voldoen. Maar dat terzijde.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020