Excite

2010 Aston Martin V12 Vantage is ultieme sportauto

Wat een auto. Veel meer valt er niet uit te brengen bij het zien van de nieuwste Aston Martin. De Britten hebben weer een sportwagen afgeleverd waar de rest van de wereld alleen maar u tegen kan zeggen. Qua design, qua kracht, qua rijstijl, qua uitstraling, alles klopt aan de gloednieuwe 2010 Aston Martin V12 Vantage. Er werd al een tipje van de sluier gelicht tijdens de autoshow in Geneve eerder dit jaar, maar het eindresultaat doet harten van autoliefhebbers overal sneller kloppen.

De Aston Martin V12 Vantage is voorzien van veel koolstofvezel. De luchtinlaten op de motorkap, de spoiler achterop, de diffuser aan de achterzijde en verschillende onderdelen in het interieur zijn allemaal gemaakt van koolstofvezel. Dat geeft een erg stoere uitstraling aan de toch al brute sportwagen, die gebaseerd is op de al niet verkeerde V8 Vantage. De V12 uitvoering is speciaal voor de 95ste verjaardag van Aston Martin ontworpen.

Onder de motorkap klopt ook alles. De 6.0-liter V12 motor genereert 510 pk en kent 570 Nm. Dat levert een fabuleuze topsnelheid op van maar liefst 305 km/u. De acceleratie is ook niet verkeerd. Van nul naar honderd doet de 2010 Aston Martin V12 Vantage in 4,2 seconden. Niet misselijk, behalve als je wagenziekte hebt. Met deze auto hoopt Aston Martin zoveel mogelijk automobilisten aan te spreken. Nou, dat zit wel goed!

Afbeelding: Jalopnik.com

Kijk hier voor de foto's

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020