Excite

200.000 Honda's terug naar garage

Slechte reclame voor Honda: de Japanse autofabrikant ziet zich genoodzaakt om wereldwijd 200.000 auto's naar de garage terug te roepen. De auto's worden teruggeroepen wegens motorproblemen. Dat heeft Honda maandag bekendgemaakt.

Naar verluidt gaat het om de modellen Honda Stream, Civic en Crossroad. Deze auto's werden geproduceerd tussen juli 2008 en juli 2010. Een groot deel van deze verkochte bolides kampt mogelijk met motorproblemen. Honda wil het euvel oplossen door een aantal bouten in het motorblok te vervangen. Daarmee moeten enkele problemen in het koelsysteem van de motor worden opgelost.

Dit koelingsprobleem is buitengewoon vervelend voor consumenten, omdat het ertoe kan leiden dat de motor afslaat. Tot dusver zijn er geen ongevallen bekend die veroorzaakt zijn door het defect, zo benadrukt Honda in een persverklaring. Het is onduidelijk hoeveel auto's in Nederland worden teruggeroepen voor een extra check.

Het terugroepen van de 200.000 auto’s komt voor Honda op een buitengewoon vervelend moment. De Japanse auto-industrie lijdt onder de recessie en de economische gevolgen van de verwoestende aardbeving en tsunami, die een negatieve invloed hadden op de voorraadketen. In april 2011 moesten Honda en Toyota bekendmaken dat hun wereldwijde productie met de helft was gedaald. Honda zag op jaarbasis de productie met 52,9 procent terugvallen. In thuisland Japan kelderde de productie bij de onderneming zelfs met 81 procent.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020