Excite

125 cc motoren en scooters: De besten op een rij

Scooters, brommers en motoren worden in Nederland al jarenlang gebruikt. Steeds vaker zie je echter een soort tussenvorm op de weg, namelijk 125 cc motoren of scooters. Ze zijn bijna net zo vlot als een motor, maar toch een stuk zuiniger. Het enige nadeel is wel dat je een motorrijbewijs nodig hebt om op te stappen. Wij zetten hier alvast de beste keus voor je op een rijtje.

Lekker crossen op een 125cc

Van origine zijn de meeste 125cc motoren crossmotoren. Een goed voorbeeld hiervan is de Ktm EXC 125cc. Deze fiets is zeer populair door zijn lage gewicht en, misschien nog wel belangrijker, lage aanschafprijs. Deze crossmotor is gebouwd om af en toe om te vallen en zonder kleerscheuren weer op te staan.

Goedkoop op een Chinees

Chinese fabrikanten timmeren hard aan de weg om op het gebied van tweewielers voet aan de grond te krijgen. Een website die hier handig op inspeelt is funracer.nl, die onder andere 125cc scooters van het merk Jinlun aanbiedt. Je vraagt je af hoe ze het zo goedkoop kunnen maken: voor 1.200 euro heb je al een scooter waarmee je de snelweg op mag! Neem bijvoorbeeld de JINLUN JL125T-12. Deze Chinees rijdt maar liefst 100 kilometer per uur en heeft een verbruik van 1 op 33!

De Vespa GTS 125: Snel en stijlvol

Heb je wat meer te besteden, dan kun je ook voor deze stijlvolle Italiaan gaan. De klassieke lijnen doen vermoeden dat hij wat betreft snelheid wel zal achterblijven, maar schijn bedriegt! De GTS 125 heeft een adviesprijs van 4.399 euro.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021