Excite

10.000 oplaadpunten voor elektrische auto's

Binnenkort is Nederland 10.000 paaltjes rijker in het landschap. 10.000 paaltjes die gebouwd gaan worden overal in Nederland. Paaltjes waar in de toekomst al die elektrische auto's opgeladen kunnen worden. Een stichting overziet de bouw, de gemeenten mogen kiezen waar de paaltjes komen en de beheerders van elektriciteitsnetten draaien voor de kosten op.

De bouw van een netwerk van oplaadpunten voor elektrische auto's moet gecontroleerd opgebouwd worden. Zo'n infrastructuur neerleggen kost nogal wat coördinatie. Bovendien vergt het opladen van een elektrische auto net zoveel elektriciteit als een huishouden in vijf dagen verbruikt. Is dat goed voor het milieu?

Het grote verbruik van elektriciteit tijdens het opladen van elektrische auto's, betekent dat als vijf procent van Nederland in een elektrische auto gaat rijden, het elektriciteitsnet risicovol belast wordt. Als twintig procent in een elektrische auto gaat rijden, slaan de stoppen door. Super! Gelukkig zijn mensen er op tijd bij. Dit gaat vast geen problemen opleveren in de toekomst, Nederland kennende.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020